Yoga

Doet u aan yoga of wilt u beginnen met yoga en wilt u graag optimaal kunnen bewegen en de kans op blessures verkleinen?

ES Manuele therapie grijpt direct aan op de intrinsieke lenigheid van de gewrichten (daar waar u actief, dus door het doen van oefeningen, geen invloed op kunt uitoefenen).

Velen denken dat lenigheid door spieren wordt bepaald (en belemmerd). Je kunt een spier rekken wat je wil, je zult er niet leniger van worden. Een spier reageert altijd op de gezondheid van gewrichten.

Yoga is een uitstekende manier van bewegen, waarbij de aandacht veelal uitgaat naar de spieren en de ademhaling. Dit is het actieve en mentale deel. Waar aan voorbij gegaan wordt (daar dat eigenlijk vanzelf gaat), is de weldaad van yoga voor uw gewrichten.

 

Manuele therapie ES en yoga: gezondheid voor uw gewrichten.

Atrose / slijtage vindt plaats op die plekken van het kraakbeen die te zwaar belast worden. Op de plekken die niet gebruikt worden, gaat de slijtage nog veel harder. 

De variatie in houdingen en bewegingen onderhoudt uw gewrichten: het kraakbeen, gewrichtskapsel en banden worden op zeer gezonde wijze belast. Dit kan bijvoorbeeld ontstekingen en artrose remmen of zelfs voorkomen.

ES Manuele therapie helpt u dit te bereiken. Het bewegen wordt makkelijker, spieren geven makkelijker toe, de ontspanning wordt groter en alle ‘uithoeken’ van uw gewrichtskraakbeen worden benut. Alle gewrichten in het lichaam worden behandeld in 2 tot 3 behandelingen.

Loopt u tijdens bepaalde yoga-oefeningen tegen een onnatuurlijke grens aan? Ervaar wat uw gewrichten aankunnen!

Bel voor een afspraak voor ES manuele therapie 06 416 284 69

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond