Whiplash

Bij acute klachten direct na een kop-staartbotsing mag de nek niet behandeld worden met manuele therapie. Volgens de geldende richtlijn is het de eerste tijd na een ongeluk van belang om zoveel mogelijk actief te blijven en zo mogelijk het normale leven op te pakken. Dat is op zich een merkwaardige opmerking, normaal bewegen met pijn, maar de strekking is duidelijk. Oefentherapie is bij uitstek geschikt om hierin bij te staan.

Manuele therapie ES kan de eerste periode wel worden toegepast voor het behandelen van de bovenrug (en daaronder), de schouders en ribben. Dit scheelt in een veel gevallen al enorm in de ervaren pijn.

Als na 6 maanden de nekklachten nog steeds aanwezig zijn, kan ook de nek met manuele therapie worden behandeld. De zachte behandeling met rustige mobilisaties is zonder risico, pijnvrij en bijzonder geschikt voor het optimaliseren van het herstel en pijn te verminderen.

Dus zowel bij acute als bij langer bestaande Whiplashklachten bieden wij een aanpak die is toegespitst op uw situatie. Blijf niet rondlopen met pijn en neem vrijblijvend contact op met uw vraag of vragen over pijn, beperkingen en behandeling.

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond