…en uitgerust wakker worden

Herkent u zich in:

   • Slecht inslapen (+ neiging te lang door te slapen)?
   • Slecht doorslapen (+ piekeren)?
   • ‘s Nachts te lang wakker liggen (+ piekeren)?
   • ’s Morgens te vroeg wakker worden?
   • ‘s Morgens onvoldoende uitgerust voelen (tegen de dag opzien)?

   U ligt letterlijk niet alleen wakker. U bent niet alleen als slechte slaper, maar ook niet alleen als vele anderen die ik heb kunnen helpen. Het resultaat: goed, lekker slapen, uitgerust wakker worden en je weer energiek te voelen.

   Steeds meer mensen slapen te weinig. We leven in een maatschappij die 7 dagen per week, 24 uur per dag actief is. En die stelt steeds hogere eisen aan ons.

   In toenemende mate werken we buiten het standaard 9 tot 5 schema. Daarnaast zijn mensen overal en altijd online, waardoor zij via werk- en privé gerelateerde oproepen gedurende de hele dag geactiveerd worden.

   Tegenwoordig heeft 1 op de 4 volwassenen te maken met slapeloosheid en 12% daarvan gebruikt slaapmedicatie. Het is alom bekend dat het aanpakken van slaap zonder middelen succesvoller is en wel zorgt voor een gezonde slaapkwaliteit.

   Staan de getelde schapen u aan te kijken? Alle informatie voor beter slapen en uitgerust wakker worden vindt u hieronder. Klikken opent het infoblokje, u blijft op deze pagina.

   Dag en nacht hebben alles met elkaar te maken

   De hele levensloop, zowel op de dag als in de nacht, houdt sterk verband met elkaar. Dus wat overdag gebeurt kan grote invloed hebben op de nacht.

   U herkent vast wel dat nachtelijke slaapproblemen van invloed zijn op uw dagelijks leven overdag. Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het is een 24-uurs probleem.

   blank

   Een tekort aan slaap heeft veel impact

   • moe overdag
   • sneller geïrriteerd of prikkelbaar
   • sneller emotioneel
   • neerslachtigheid
   • geheugenproblemen
   • darmklachten
   • hoofdpijn
   • verhoogde spierspanning

   Niet om u op de kast te jagen, maar uit wetenschappelijke studies blijkt dat langdurig slaaptekort het risico verhoogt op een depressie, overgewicht en suikerziekte en een verminderde werking van het immuunsysteem.

   Een niet-slaap gewoonte is zo gemaakt

   Slaap is heel sterk te beïnvloeden door gewenning of gewoontevorming. Wanneer u 3 nachten even een kop thee heeft gedronken om 05:00 uur is de kans aanwezig dat u de vierde nacht ook om 05:00 uur wakker wordt omdat er thee gedronken moet worden.

   Het is al een gewoonte aan het worden. Dit geldt zelfs voor het “op de klok kijken”

   Een vicieuze cirkel is snel gemaakt. Een paar nachten niet goed slapen en u gaat denken: “als ik dan deze nacht maar slaap”. U maakt spanning en schept verwachtingen.

   Dit ondermijnt de benodigde rust en ontspanning. U slaapt juist slechter en gaat nog meer twijfelen en onrust voelen.

   blank

   Slaaptools voor een gezond slaappatroon

   Op de prettigste manier die er is, namelijk onder begeleiding, geven we kleur aan een evenwichtige leefsituatie, waarin belastingen (stress, zorgen, spanningen) worden afgewisseld met rust en ontspanning. 

   U leert weer rust te vinden bij u zelf. Er is altijd een route die geschikt voor u is.

   Lichaamsbeweging, goede voeding, weinig stress en voldoende ontspanning zijn van levensbelang en essentieel voor een gezonde slaap. U wordt ondersteund bij het maken en naleven van een persoonlijk ‘leefplan’.

   Piekergedachten kunnen de slaap verstoren. Leer weer controle krijgen over uw gedachten.

   U krijgt inzicht in alle do’s en don’ts rondom slaap. Indien wenselijk wordt er een slaapschema voor op gesteld om de slaap optimaal te reguleren. 

   Leer weer slapen

   Behandeling van slapeloosheid en slaapproblemen

   begint met het maken van een afspraak:

   Telefoon: 06 417 432 89

   Of email naar info@akkermantherapeuten.nl

   Reken op ongeveer 7 afspraken (gemiddeld). In het begin wekelijks, later met grotere tussenpozen.

   Een afspraak duurt een half uur. De eerste keer drie kwartier.

   Kosten & vergoeding volwassene

   Behandeling wordt vanuit de aanvullende verzekering (fysiotherapie / oefentherapie) door uw zorgverzekeraar vergoed.

   Heeft u geen aanvullende verzekering of geen vergoeding meer, dan zijn de kosten:

   • Eerste afspraak: 45 (start van de therapie)
   • Vervolg: 36 euro per afspraak

   De ins & outs staan in de betalingsvoorwaarden

   Ik wil weer slapen

   Schenge 4

   Adres: Schenge 4, Middelburg

   In het gebouw van Zeeland gezond, tegenover  Leger des heils / Brandweerkazerne. Gratis parkeren op het terrein of in de straat. Er is een overdekte fietsenstalling.

   blank

   Marjolein Akkerman, slaaptherapeute

   “Slaaptherapie is doen. Dat is eigenlijk alles wat nodig is. Het is geen psychotherapie. Het effect komt snel. We treffen elkaar eens in de week in de praktijk. Al snel komen de afspraken verder uit elkaar te liggen. Goed slapen is een zegen, een weldaad. En het is zoveel makkelijker te leren dan je denkt. Als je ze nu nog ziet, kan ik u zeggen: Er zijn geen beren op de weg.”

   blank