Slaaptherapie

Slaaptherapie wordt rechtstreeks vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (onder fysiotherapie / oefentherapie). Dit heeft geen invloed op het verplichte eigen risico. Een afspraak duurt een half uur en vindt in het begin eens per week plaats. Naarmate de therapie vordert, wordt dit afgebouwd met langere tussenpozen. U kunt voor Slaaptherapie terecht in Middelburg en Vlissingen (zie adressen onderaan de pagina).

Herkent u zich in één of meer van onderstaande slaapproblemen?

• Slecht inslapen (+neiging te lang door te slapen)

• Slecht doorslapen (+ piekeren)

• ‘s nachts te lang wakker liggen (+ piekeren)

• ‘s morgens te vroeg wakker worden

• ‘s morgens onvoldoende uitgerust voelen (tegen de dag opzien)

24 uurs aanpak

De hele levensloop, zowel op de dag als in de nacht, houdt sterk verband met elkaar. Dus wat overdag gebeurt kan grote invloed hebben op de nacht. U herkent vast wel dat nachtelijke slaapproblemen grote invloed hebben op uw dagelijks leven overdag. Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het is een 24-uurs probleem.

Vicieuze cirkels en conditionering

Slaap is heel sterk te beïnvloeden door gewenning of gewoontevorming. Wanneer u 3 nachten even een kop thee heeft gedronken om 05:00 uur is de kans aanwezig dat u de vierde nacht ook om 05:00 uur wakker wordt omdat er thee gedronken moet worden. Het is al een gewoonte aan het worden. Dit geldt zelfs voor het “op de klok kijken”.

Een vicieuze cirkel is snel gemaakt. Een paar nachten niet goed slapen en u gaat denken: “als ik dan deze nacht maar slaap”, u maakt spanning en schept verwachtingen. Dit ondermijnt de benodigde rust en ontspanning. U slaapt juist slechter en gaat nog meer twijfelen en onrust voelen.

Wat kunt u verwachten van de slaaptherapeut?

De slaaptherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

 

Schenge 4
4335 XS Middelburg
(Zeeland Gezond)

Openingstijden:
ma t/m vrij, 9:00 - 18:00

Avond en weekend:
don, 19:00 - 22:00
zat, 9:30 - 12:30
(ES Manuele Therapie)

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk
(landgoed Rijckholt)

Openingstijden:
vrijdag, 13:00 - 18:00
(ES Manuele therapie)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen
(Het Beweegpunt)

Openingstijden:
dinsdag, 9:00 - 18:00
donderdag, 9:00 - 18:00