Pieter Akkerman, Manueel therapeut ES®:

Geboren in Amsterdam, getogen in Bloemendaal en Haarlem, houdt sinds 2015 praktijk in de Mortiere in Middelburg. Afgestudeerd als Manueel therapeut in 2009, sinds 2010 naast het behandelen in de praktijk ook werkzaam als docent aan de opleiding.

Tegenwoordig is hij directeur van de School voor Manuele Therapie Nederland.

“De dagelijkse leiding voor school is gelukkig goed te combineren met het behandelen van cliënten, maar het is soms passen en meten in de agenda. Ik probeer voor iedereen bereikbaar te zijn. De mensen komen uit heel Zeeland.”

“In de praktijk zie ik niet alleen veel mensen met rugpijn, maar behandel ik ook veel pijnen rondom de voet zoals hielspoor of achillespeesklachten, problemen aan de hand en pols, inclusief de vingers, en knieklachten.Het  zijn specialiteiten waar ik niet alleen veel ervaring in heb opgedaan, het zijn ook onderwerpen waar ik klinische lessen over geef, naast onderwerpen als  uitstralende nekklachten, hoofdpijn en bekken pijn. Alle uiteenlopende klachten die in de basis in gewrichten beginnen, kunnen worden behandeld. Ik kom van alles tegen.”

Veel mensen gaan de eerste keer de deur uit met het idee ‘dat hij niks heeft gedaan’. De aanpak is alhoewel zacht, ook veilig en het effect is krachtig. Vaak, niet altijd, volgt na de eerste behandeling een kortdurende na-reactie: spierpijn, vermoeid zijn: een teken van ontspanning.

“Bij bijvoorbeeld gevorderde artrose doseer ik voor de zekerheid de eerste keer de toch al rustige aanpak. Eerst maar eens zien hoe iemand reageert. Pijn is niet nodig,” aldus Akkerman: “en altijd vervelend. Het is ook een teken dat er wat ten goede verandert.”

Het herstel begint direct. Het proces heeft na elke behandeling ongeveer tien dagen nodig. Behandeling vindt dan ook op zijn kortst eens in de twee weken plaats.

Tot slot:

“Een operatie is het laatste wat iemand wilt. ‘Snijden’ is definitief, er is geen weg terug en de resultaten zijn onzeker. Probeer eerst dit. Opereren kan altijd nog.”

U kunt altijd gratis telefonisch advies inwinnen. Tijdens een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar u wordt altijd snel en dezelfde dag teruggebeld.

Muddy Watersstraat 47
4337 WL Middelburg

Openingstijden:
ma t/m vrij, 9:00 - 18:00

Avond en weekend:
don, 19:00 - 22:00
zat, 9:30 - 12:30
(Manuele Therapie ES)

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk (Landgoed Rijckholt)

Openingstijden:
vrijdag, 13:00 - 18:00
(Manuele therapie ES)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen (Het Beweegpunt)

Openingstijden:
dinsdag, 9:00 - 18:00
donderdag, 9:00 - 18:00