Pieter Akkerman, ES® manueel therapeut:

Geboren in Amsterdam, getogen in Bloemendaal en Haarlem, houdt sinds 2015 praktijk in de Mortiere in Middelburg. Afgestudeerd als Manueel therapeut in 2009, sinds 2010 naast het behandelen in de praktijk ook werkzaam als docent aan de opleiding.

Tegenwoordig is hij directeur van de School voor Manuele Therapie Nederland.

“De dagelijkse leiding voor school is gelukkig goed te combineren met het behandelen van cliënten, maar het is soms passen en meten in de agenda. Ik probeer voor iedereen bereikbaar te zijn. De mensen komen uit heel Zeeland.”

“In de praktijk zie ik niet alleen veel mensen met rugpijn, maar behandel ik ook vaak pijn rondom de voet zoals hielspoor of achillespeesklachten, problemen aan de hand en pols, inclusief de vingers, en knieklachten. Het  zijn specialiteiten waar ik veel ervaring in heb opgedaan en het zijn ook onderwerpen waar ik  lessen over geef, naast onderwerpen als  uitstralende nekklachten, hoofdpijn en bekken / SI pijn. Alle uiteenlopende klachten die in de basis in gewrichten beginnen, kunnen worden behandeld. Ik kom van alles tegen.”

 

Veel mensen gaan de eerste keer de deur uit met het idee ‘dat hij niks heeft gedaan’. De aanpak is zacht en veilig: “(Bind)weefsel kun je beter niet ‘aanpakken’ met een harde of pijnlijke behandeling, integendeel. Je wilt het weefsel ‘trakteren’. Hierover gaat een hoop verkeerde ideeën rond. Vergelijk het voor het gemak met het hebben van pijn. Je past je er op aan en dat is niet voor niets.”

“Bij bijvoorbeeld gevorderde artrose doseer ik de eerste keer de toch al rustige aanpak. Eerst maar eens zien hoe iemand reageert. Pijn tijdens een behandeling is onwenselijk,” aldus Akkerman. “Overigens is artrose niet terug te draaien. Het gaat om het stoppen van de pijnlijke ontstekingen. Er lopen meer mensen rond met artrose zonder pijn, dan met.”

Het herstel begint direct. Het proces heeft na elke behandeling ongeveer tien dagen nodig. Behandeling vindt dan ook op zijn vroegst eens in de twee weken plaats.

Tot slot:

“Een operatie is het laatste wat iemand wilt. ‘Snijden’ is definitief, er is geen weg terug en de resultaten zijn op termijn slechter. Probeer eerst dit, of desnoods ieder andere vorm van rustige en pijnvrije therapie.”

U kunt altijd gratis telefonisch advies inwinnen. Tijdens een behandeling wordt de telefoon niet opgenomen, maar u wordt altijd snel en dezelfde dag teruggebeld.

Schenge 4
4335 XS Middelburg
(Zeeland Gezond)

Openingstijden:
ma t/m vrij, 9:00 - 18:00

Avond en weekend:
don, 19:00 - 22:00
zat, 9:30 - 12:30
(ES Manuele Therapie)

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk
(landgoed Rijckholt)

Openingstijden:
vrijdag, 13:00 - 18:00
(ES Manuele therapie)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen
(Het Beweegpunt)

Openingstijden:
dinsdag, 9:00 - 18:00
donderdag, 9:00 - 18:00