• oefentherapie Cesar / Mensendieck
  • volledige registratie Dry needling (ook kaak, schedel, bekken)
  • bekkenspecialist
  • ACT gedragstherapeut
  • Slaaptherapie, zowel voor kinderen als volwassenen

Marjolein Akkerman

Geboren en getogen in Naarden, heeft eerst de sportopleiding van het CIOS te Overveen gevolgd om daarna te vervolgen met de opleiding tot Oefentherapeut (Cesar). In 2002 behaalde ze het diploma en sindsdien heeft de tijd niet stilgestaan:

“Inmiddels ben ik volledig gespecialiseerd in Dry Needling, bekkentherapie en zwangerschapsbegeleiding (zie Bon Move) en heb ik de opleiding tot Slaaptherapeut gevolgd.”

“Door heel gericht iemand bij te sturen kun je snel heel veel problemen verhelpen. Therapie 2.0, zeg maar. Ook het Dry Needlen helpt daarbij.”

“Ik doe het allemaal even graag en het is prettig om te zien dat je iemand in bijvoorbeeld zes keer helemaal van het probleem af kunt helpen, in plaats van half in tien keer. Met Dry Needling gaat het vaak nog sneller. En met een paar rake oefeningen en tips voor een zwangere met bekkenpijn is vaak één of twee keer al genoeg.”

Door haar sportachtergrond weet zij als geen ander de vertaalslag te maken in haar aanpak bij het behandelen van pijnlijke spieren.

“Hoe leg je iemand uit een spier te ontspannen, of juist aan te spannen, die dat al tijden niet gedaan heeft? Dat is bij sommige mensen een uitdaging, maar we komen er wel.”

De vergoeding voor behandeling valt onder fysio-/oefentherapie en wordt rechtstreeks vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.