EggShell® tijdens een behandeling wordt zo veel kracht gebruikt, dat een eierschaal nog niet zou breken. Waarom dat terecht is, leest u hier:

Wanneer u dit leest, heeft u waarschijnlijk ergens pijn. U bent op zoek naar de juiste weg om er van af te komen. Op spierpijn na (wanneer die vanzelf overgaat), beginnen bijna alle pijnproblemen bij een storing in één of meerdere van uw gewrichten.

Er zijn hierbij 2 vragen te stellen:

  1. Is het mogelijk om de verstoorde beweging in een gewricht, hoe miniem ook, te verhelpen met het doen van oefeningen?
  2. Kunt u uw gewrichten voelen?

Het antwoord op beide vragen is ‘nee’. Ten eerste, gewrichtssturing is niet te beïnvloeden door zelf actief te bewegen. De gewrichtsbanden bepalen de manier waarop een gewricht beweegt (zie voor achtergrond: het model voor gewrichten op deze website). Ten tweede, ieder mens kan aanwijzen waar haar/zijn enkel, knie, heup, pols etc. zit, maar we voelen het niet van binnenuit.  Bij goed werkende gewrichten zijn alle omliggende weefsels in evenwicht. Spieren, zenuwen en bindweefsel werken naar behoren.

Met ‘pijn’ in je buik naar een pijnlijke behandeling. Niet doen.

Neem een bindweefselmassage, dat is behoorlijk pijnlijk. Het zou moeten helpen, maar het is in feite bedreigend. U vermijdt zelf toch ook pijnlijke bewegingen? We worden alleen de meest dringende pijn bewust. Dat wordt in ons brein geregeld. Andere pijn verdwijnt tijdelijk naar de achtergrond. Bindweefsel ‘voelen’ we alleen als er pijn is. 

Het grote verschil met ‘kraken’.

Kraken / manipuleren maakt een gewricht of rug misschien wel ‘los’, maar verandert niet de verstoorde manier van bewegen. Met één korte beweging wordt dat niet beïnvloed. Daar is iets heel anders voor nodig:  Manuele therapie ES® is effectief voor een veel langere termijn en werkt net zo snel op de korte termijn. Daarbij is de zachte techniek 100% veilig en zoals het hoort: zonder pijn. U zult een wezenlijke verandering merken.

Let op: het kraken in de nek is in Nederland verboden, laat dit niet bij u uitvoeren. Als het misgaat zijn de gevolgen niet te overzien (overlijden, infarcten, verlammingen).

Lees verder over:

Het kan beter met Manuele therapie ES®

Ik sta scheef

Achtergrond werking gewricht, een eenvoudig model.

9x zonder pijn

Muddy Watersstraat 47
4337 WL Middelburg

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk (Landgoed Rijckholt)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen (Het Beweegpunt)