Het kan beter met Manuele therapie ES®

Bewegen zonder er over na te denken (dus zonder pijn?).

We staan er niet bij stil: we bewegen vanzelfsprekend – wandelen, fietsen, huishouden, tuinieren, sporten etc. – omdat onze gewrichten ongestoord kunnen bewegen.

Zolang onze gewrichten goed functioneren, is er maar één soort pijn die niet direct te koppelen is aan een (probleem in een) gewricht en dat is spierpijn. Dit gaat dan ook in de meeste gevallen vanzelf over.

Om echt goed te (kunnen) herstellen van pijnklachten, is het van doorslaggevend belang dat uw gewrichten goed functioneren. Bij pijn, een blessure of stijfheid ligt de oorzaak altijd in één of meerdere gewrichten.

‘Onmerkbare’ verstoringen hebben grote gevolgen.

Van de gewrichten zelf hoeft u niet eens direct last te hebben. Ook een langdurig pijnlijke spier, pees of zenuw ontstaat omdat er niet meer normaal, “als vanouds” bewogen kan worden, dus in uw gewrichten.  Kleine verstoringen zorgen voor compensaties zoals overmatige spanning, een onjuiste belasting op pees of zenuw, of juist verzwakking van spieren.

Mogelijk blijft u maar naar de fysiotherapeut gaan, beweegt u zelf regelmatig maar moet u toch oefeningen blijven doen, of wordt u regelmatig ‘recht’ gezet.

Manuele therapie ES® is de oorspronkelijke manuele behandelmethode in Nederland. Het is van alle therapieën de enige die uw gewrichten weer goed laat bewegen. Een reset, waarna spieren, pezen en zenuwen ook weer normaal kunnen werken.

Noodzakelijk voor uw herstel.

Dit is voorwaarde om (verder) te kunnen herstellen. Enkele behandelingen met Manuele therapie ES® volstaat in de meeste gevallen om de pijn te doen verdwijnen. Soms kan er aanvullend een oefening nodig zijn, of een behandeling met bijvoorbeeld dry needling.

Ook als u al eerder een therapie heeft gehad of naast uw huidige therapie – u kunt dit zonder problemen combineren met behandeling elders,  manuele therapie ES® schept als enige de voorwaarden voor daadwerkelijk herstel.

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering 2018

Tarief en betaling

Nu van mijn pijn af

Ik sta scheef

Achtergrond werking gewricht, een eenvoudig model

9x zonder pijn

 

Muddy Watersstraat 47
4337 WL Middelburg

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk (Landgoed Rijckholt)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen (Het Beweegpunt)