Zeeland manuele therapie

praktijk voor manuele therapie E.S.

 

 

Kom verder,

als u last heeft van:

 • Uw gewrichten (nek, rug, ribben, kaak, schouders, elleboog, pols, hand, bekken, heup, knie, enkel of voeten)
 • Na een ongeluk of misstap nog altijd pijn of niet goed kunnen bewegen (kan van jaren terug zijn)
 • Hernia, stenose, radiculair syndroom
 • Hielspoor
 • Artrose
 • Steeds terugkerend in de rug schieten

Andere problemen kunnen ook zijn:

 • Duizeligheid & hyperventilatie
 • Hoofdpijn, migraine
 • Syndroom van Tietze
 • Moduleerbare tinnitus
 • Aangedaan bindweefsel na bestraling
 • Bijkomende klachten als gevolg van neuropathie
 • Gewrichtspijn bij ziekte van Lyme
 • Gewrichtsproblemen bij hypermobiliteit en bij Ehlers-Danlos

Al deze signalen geven u aanzienlijke pijn en problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. En dat is vervelend. De klachten beïnvloeden u tijdens het werk, het huishouden, tijdens het sporten. Maar ook uw sociale leven kan eronder lijden. Het is vermoeiend, het kost veel energie.

Daar wilt u natuurlijk het liefst vanaf. Kom verder.

Manuele therapie E.S. helpt

Het goede nieuws is dat manuele therapie E.S. kan helpen met alle bovengenoemde aandoeningen.

Medische geschiedenis

Bij uw eerste afspraak bespreken we samen uw medische geschiedenis. We stellen u vragen over uw huidige toestand en bespreken uw gewoonten als het gaat over de symptomen die u klachten geven.

Lichamelijk onderzoek

Nadat we uw geschiedenis hebben besproken, kijken we naar uw totale lichaam. We kijken naar uw houding en hoe de gewrichten bewegen. Afhankelijk van de symptomen kijken we waar ze precies vandaan komen.

Doelen en behandelplan

Daarna bespreken we samen welke doelen u wilt of kunt halen en kunt u vragen stellen om zo een goed passend behandelplan te ontwikkelen. De behandeling begint direct tijdens deze eerste afspraak.

De behandeling is liggend of zittend op de behandelbank. Alle gewrichten die voor u belangrijk zijn worden in de behandeling meegenomen. Daarom duurt een afspraak één uur.

Er wordt niet gekraakt, de behandeling is veilig, ook voor de hoge nek, bij een hernia of ontstoken gewrichten. Vanwege de milde aanpak ook zeer geschikt voor jonge mensen in de groei en voor oude, fragiele mensen. De behandeling verloopt zonder pijn.

De manueel therapeut kan u aangeven hoe veel keer hij denkt dat er nodig is. Met slechts enkele behandelingen (2 à 3) merkt u of het resultaat geeft. Afhankelijk van het onderliggende probleem hoeft het doel dan nog niet behaald te zijn, maar u kunt dan wel verschil merken.

“Ik dacht dat ik wist wat manuele therapie was, maar dit is echt wat anders. Ik ben na jaren van sukkelen eindelijk van de pijn af. En niet even, maar al tijden.”

Wat is manuele therapie E.S.?

De E.S. aanpak zal iets heel nieuws voor u zijn. Zeker als u vaker andere manuele therapie, chiropractie of osteopathie heeft gehad.

ES staat voor EggShell ofwel: eierschaal. De behandeling wordt zo uitgevoerd dat een eierschaal nog niet zou breken.

Doordat de therapeut heel rustig het ene stukje bot ten opzichte van het andere stukje bot beweegt, geeft hij input in het gewricht. Door deze rustige maar zeer specifieke manier van bewegen komen allerlei processen op gang. De banden worden gestuurd naar zoals ze gewend waren en enzymen komen vrij die pijnstillend werken.

Dat geeft een definitief en langdurend resultaat.

Goed werkende gewrichten zorgen ervoor dat uw spieren goed kunnen werken en hebben ook een positief effect op  uw bloedvaten en zenuwen. 

Voor het maken van een afspraak is het makkelijk:

bellen 06 41 62 84 69

appen Whatsapp

of mailen info@atherapeuten.nl

Ik adviseer u om voor een afspraak 60 minuten in uw agenda te reserveren.

De kosten bedragen 84,- voor een consult.

Dit heeft geen invloed op het (vrijwillig) eigen risico.

Wijze van betalen

Aan het einde van ieder consult betaalt u bij voorkeur door middel van een PIN-betaling of contactloos met smartphone. Contante betaling is mogelijk. In dat geval graag gepast. Er is geen wisselgeld aanwezig. (Dienstenleveringsvoorwaarden)

U ontvangt de nota direct die u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. De ervaring leert dat de vergoeding snel – binnen enkele dagen na indienen – aan u wordt uitgekeerd.

Kijk ook hieronder bij vergoeding voor een makkelijk overzicht.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering?

Dan is de kans groot dat u recht heeft op vergoeding. Een greep uit de verzekeringen die ik in mijn praktijk zie:

CZ, pakketten en vergoedingen voor 2022:
Excellent en Supertop: € 50
Gezinnen, 50+, Plus en Top: € 40
Jongeren: € 30
Start, Basis en Ideaal: € 0

CZdirect: alleen vergoeding Aanvullend 5: € 25

VGZ, Univé:
Alle pakketten vergoeden € 40, behalve de variant Instap (€0)

Zilveren Kruis Achmea:
Beter af 1 ster: € 0
Beter af 2, 3 of 4 ster: € 40

Heeft u ergens anders een aanvullende verzekering? Bekijk het overzicht met vergoedingen van alle zorgverzekeraars

Geluk is…

“Om te beschrijven waarom ik doe wat ik doe, weet ik mij geïnspireerd door de ontzettend leuke voorstelling masterclass GELUK van Guido Weijers. Een helder, onderbouwd verhaal door een warm en sympathiek mens. Je ervaart al gauw de verbinding die hij met iedereen in zijn omgeving maakt. Hij observeert en luistert met aandacht. Prettige, waardevolle eigenschappen, waarvan ik hoop dat u die ook in de omgang met mij zult ervaren.

Er bestaan duizenden definities van geluk. Bij lichamelijke klachten gaat in ieder geval de vlieger op: De opluchting van pijn die eindelijk verdwijnt, is geluk. Dat bij iemand voor elkaar krijgen, dat is voor mij geluk.

Manuele therapie E.S. is daarin het ideale gereedschap, de ideale mix van handwerk en denkwerk – mijn missie is de puzzel van iemands probleem – en voor mijn cliënt de milde behandeling die zo goed werkt bij de vele onbegrepen pijn en klachten.”

Pieter Akkerman, manueel therapeut E.S.

blank