Manuele therapie ES bij kinderen.

Manuele therapie ES is zeer geschikt voor de behandeling van pijn / klachten bij kinderen. De behandeling wordt uitgevoerd met zachte hand, is veilig en verloopt pijnvrij. Er wordt NIET gekraakt.

Kinderen met, zoals dat heet ‘orthopedische klachten’ komen in aanmerking voor behandeling. Dat kan pijn zijn – wanneer dit niet vanzelf overgaat na een blessure, zoals tijdens de gymles, sport of tijdens het spelen, na een operatie of bijvoorbeeld een periode in het gips. Rug- en nekklachten komen nog wel eens voor bij pubers.

Meestal, en gelukkig maar, gaat de pijn of het probleem vanzelf over. Het is vaak een kwestie van tijd. Als de pijn niet helemaal weggaat of een beweging nadien niet meer helemaal goed gaat, kan behandeling worden overwogen. Naast pijn is behandeling met E.S. ook geschikt wanneer een kind scheef groeit, zoals een scoliose. De behandeling kan een onderdeel zijn in een groter behandeltraject, naast veelal gebruikelijke (kinder)fysio- of oefentherapie.

Het veronderstelde KISS syndroom wordt niet behandeld.

Wanneer er problemen zijn met de motorische ontwikkeling van een kind, kan manuele therapie ES ondersteunend zijn bij stijfheid van gewrichten of bewegen.

Neem gerust en vrijblijvend contact op met uw vraag over mogelijke behandeling.

blank

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond