Hoofdpijn

Hoofdpijn is de tweede oorzaak van klachten over chronische pijn. Het komt bij zo’n 80% van de bevolking (zowel bij kinderen als bij volwassenen) voor. Negen procent van alle kinderen heeft ernstige hoofdpijn die minimaal tweemaal per maand optreedt en tot schoolverzuim of onderbreken van sport en spel leidt. De meest voorkomende soorten zijn spanningshoofdpijn (naast spieren ook nekwervels, kaak en/of schedel), medicatieovergebruikshoofdpijn en migraine. Meerdere soorten komen vaak te gelijk voor.

Wij bieden een behandelpakket voor hoofdpijn met een ideale samenstelling van therapieën waar de werkzaamheid zich door de jaren heen heeft bewezen. Deze aanpak maakt het verschil.

Het pakket bestaat uit 2 behandelingen met Manuele therapie ES en 3 tot 5 behandelingen Dry needling, aangevuld met therapeutische ontspanning.

Manuele therapie ES, Dry needling & therapeutische ontspanning bij hoofdpijn vanuit de nek.

U start met een behandeling Manuele therapie ES. Na twee weken volgt de tweede behandeling. Afhankelijk van welk probleem of problemen er gevonden worden tijdens de eerste behandeling, wordt bepaald wanneer de Dry needling wordt gestart. Dit kan tussen de manuele behandelingen door zijn, of juist daarna.

Tips en adviezen worden niet alleen besproken, maar zo nodig ook geoefend, zodat alle mogelijke oorzaken worden aangepakt en u ook echt heeft ervaren wat u zelf kunt doen.

De meeste patiënten die wij behandelen hebben spanningshoofdpijn, waarbij  verschillende structuren rondom schedel, kaak en nek een oorzakelijke rol kunnen spelen. Echter, een combinatie van hoofdpijnen komt veel voor, zoals spanningshoofdpijn en medicatieovergebruikshoofdpijn.

Migraine en clusterhoofdpijn.

Een aantal patiënten met migraine of clusterhoofdpijn hebben veel baat bij manuele therapie ES. Een aantal ook niet. Dit is slechts een kwestie van proberen. Voor migraine ligt er wetenschappelijk bewijs naar de werkzaamheid van manuele therapie. Voor clusterhoofdpijn is het een ervaringsfeit, waarbij enkele patiënten de therapie als zeer prettig ervaren.

Tot slot, Dry needling vindt altijd plaats in overleg. Als u dit niet wilt, kan de behandeling naar uw wens worden aangepast, waarbij het accent meer op massage en het doen van oefeningen zal liggen.

Bekijk ons blogbericht over hoofdpijn op https://www.akkermantherapeuten.nl/manuele-therapie-hoofdpijn/

blank

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond