Bij Akkerman Therapeuten zijn we enthousiast over de golfsport. Pieter Akkerman, Manueel therapeut ES®, is zelf fervent golfer en lid bij De Zeeuwsche te Middelburg.

Als gespecialiseerd manueel therapeut en door de gedegen kennis van en ervaring met het golfen, is hij de behandelaar bij uitstek voor medegolfers die hinder tijdens het spelen ervaren. Inmiddels heeft hij alle vele golfers met succes behandeld.

De bewegingen die bij het golfen gemaakt worden, vragen souplesse van alle gewrichten in het lichaam, variërend van de vingerkootjes tot de enkel en voet (en alles daar tussen, schouders, nek, rug, heupen, knieën). Een pijnlijke schouder, rug of zelfs vinger kan het spel en het plezier enorm verstoren.

De benadering en behandeling van de gewrichten verschilt wezenlijk van de aanpak bij bijvoorbeeld fysiotherapie. Er is veel minder behandeling nodig en het herstel volgt sneller, waarbij rust minder nodig is. Daarbij bestaat de mogelijkheid te overleggen met de Golf Pro voor of tijdens een les. De golfbewegingen zijn op zich zelf voortreffelijke oefeningen. Het kan niet beter (functioneler) en het is inmiddels uit wetenschappelijk onderzoek onmiskenbaar gebleken dat er niets opweegt tegen functioneel trainen.

Overbelasting ligt in aanleg niet in de aard van golf. Dat dit wel voorkomt, ligt aan een probleem dat er aan vooraf gaat. Er is ‘ergens’ in de keten van gewrichten in het bewegende lichaam, een verstoring. Deze kan dusdanig miniem zijn, dat het in het dagelijkse leven geen merkbaar bezwaar of problemen oplevert. Maar zoals gezegd, het golfen vraagt souplesse van alle gewrichten. Dit is overigens iets anders dan lenigheid. Die is bij iedereen anders en nimmer een belemmering om te golfen.

Een wat gespannen speelstijl zal op zichzelf niet zo snel pijn of overbelasting veroorzaken. De spieren zijn tot veel in staat, zolang zij normaal kunnen functioneren en dat is het geval als de gewrichten waar de spieren overheen lopen, naar behoren werken. De spierspanning wordt pas veel te hoog bij verstoorde gewrichten en zullen pas dan bij toenemende inspanning, overbelast raken.

Of laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug:

Schenge 4
4335 XS Middelburg
(Zeeland Gezond)

behandeling op afspraak
maandag t/m vrijdag

 

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk
(landgoed Rijckholt)

behandeling op vrijdagmiddag
(ES Manuele therapie, op afspraak)