Bij A Therapeuten zijn we enthousiast over de golfsport. Pieter Akkerman,  ES Manueel therapeut, is zelf fervent golfer en lid bij De Zeeuwsche te Middelburg.

Als gespecialiseerd manueel therapeut en vanuit zijn ervaring met het golfen biedt hij een passende behandeling voor medegolfers die hinder tijdens het spelen ervaren.

De bewegingen die bij het golfen gemaakt worden, vragen souplesse van alle gewrichten in het lichaam, variërend van de vingerkootjes tot de enkel en voet (en alles daar tussen, schouders, nek, rug, heupen, knieën). Een pijnlijke schouder, rug of zelfs vinger kan het spel en het plezier enorm verstoren.

blank

De benadering en behandeling van de gewrichten verschilt wezenlijk van de aanpak bij bijvoorbeeld fysiotherapie. Er is veel minder behandeling nodig en het herstel volgt sneller, waarbij rust minder nodig is. Daarbij bestaat de mogelijkheid te overleggen met de Golf Pro voor of tijdens een les.

De golfbewegingen zijn op zich zelf voortreffelijke oefeningen. Het kan niet beter (functioneler) en het is inmiddels uit wetenschappelijk onderzoek onmiskenbaar gebleken dat er niets opweegt tegen functioneel trainen.

Voor een aantal golfers zal het probleem niet het golfen zelf zijn, maar het lopen in de baan. Neem contact op met Pieter en leg vrijblijvend uw verhaal voor. De contactgegevens vindt u onderaan de pagina.

Overbelasting ligt in aanleg niet in de aard van golf. Dat dit wel voorkomt, ligt aan een probleem dat er aan vooraf gaat. Er is ‘ergens’ in de keten van gewrichten in het bewegende lichaam, een verstoring. Deze kan dusdanig miniem zijn, dat het in het dagelijkse leven geen merkbaar bezwaar of problemen oplevert.

Een wat gespannen speelstijl zal op zichzelf niet zo snel pijn of overbelasting veroorzaken. De spieren zijn tot veel in staat, zolang zij normaal kunnen functioneren. De spierspanning wordt pas veel te hoog bij verstoorde gewrichten en zullen pas dan bij toenemende inspanning, overbelast raken.

blank

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond