Duizeligheid, BPPD en andere oorzaken.

Medisch worden er twee typen duizeligheid onderscheiden: draaiduizeligheid en ‘licht in het hoofd’. Bij draaiduizeligheid heb je het idee dat de ruimte om je heen draait, of andersom dat je zelf draait in de ruimte. Als dat niet het geval is, is er sprake van wat wordt genoemd ‘licht in het hoofd’. Het laatste komt nog wel eens voor als je snel opstaat uit een stoel.

BPPD is zeer snel te verhelpen (zonder oefeningen).

Draaiduizeligheid kan op verschillende manieren ontstaan. Twee daarvan zijn in de praktijk te behandelen, te weten BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, wordt ook wel geduid als BPPV) en als gevolg van een verkeerd bewegende (hoge) nek. BPPD ontstaat door een probleem met het evenwichtsorgaan in het binnen-oor. Dit is met een speciale manuele  techniek zeer snel te verhelpen. Vaak is één behandeling al genoeg.

Duizeligheid ‘vanuit’ de nek wordt verholpen door de normale manier van bewegen te herstellen met Manuele therapie ES.

Het verschil tussen beide typen duizeligheid en andere uitingen van duizeligheid is in de praktijk goed te onderzoeken.

“Niks ernstigs”, gelukkig, maar toch duizelig.

Bij duizeligheid – zeker de eerste keer – gaan de alarmbellen af. Het geeft direct aanleiding om een arts te bezoeken. Het kan heel bedreigend zijn. Veelal wordt er verwezen naar Neuroloog en/of een KNO-arts. Er zijn enkele ziekten of aandoeningen die duizeligheid kunnen veroorzaken en bovenal is er de vrees voor bijvoorbeeld een TIA.

Wij komen in de praktijk mensen tegen die het hele medische circus doorlopen hebben. Er is niks gevonden (MRI bijvoorbeeld), maar het probleem is er nog steeds. In de praktijk zijn we inmiddels ervaren in het herkennen van verschillende oorzaken, die kennelijk over het hoofd worden gezien of niet voor mogelijk worden gehouden. In een gesprek met u in de praktijk, aangevuld met onderzoek komen we daar achter. Tot op heden hebben we altijd een oplossing kunnen vinden.

blank

Adres

Schenge 4
4335 XS Middelburg
gebouw Zeeland gezond