De praktijk is geopend

De Vereniging van Manueel Therapeuten (VMT) heeft contact met het RIVM. Wij volgen de aanwijzingen uit dit overleg. Het RIVM bevestigd dat wij een vitale functie hebben als beroepsgroep in de gezondheidszorg:

“Naast huisartsen en specialisten zorgen wij ervoor dat velen kunnen blijven functioneren en ontlasten wij zo de 1e en 2e lijn.  Patiënten met klachten van het bewegingsapparaat zouden huisartsenpraktijken of eerste hulp posten niet extra mogen belasten.”

Behandeling is mogelijk onder voorwaarden, bijvoorbeeld met een verwijzing van, of na overleg met de huisarts (telefonisch; bel de huisarts voor een verwijzing) en als behandeling niet uitgesteld kan worden. Normaal gesproken is dit niet nodig, maar deze uitzonderlijke maatregel geldt voorlopig tot 28 april.

Wij nemen als vanouds hygiënemaatregelen in acht (ons werk vraagt nou eenmaal om schone handen). Daar we geen groepspraktijk hebben, hebben we alleen 1 op 1 contact met onze cliënten. Afspraken worden waar mogelijk niet aansluitend gepland, zodat cliënten elkaar niet hoeven te passeren en niet hoeven  plaats te nemen in de wachtkamer.

In het gebouw is nauwelijks verloop van mensen (de sportafdeling aan de andere kant is gesloten). Dat betekent dat de gezondheid goed te waarborgen is. Wij beperken al onze persoonlijke sociale contacten buiten het werk om en richten ons alleen op de praktijk.

Een aantal zaken is verder van belang:

We houden onze handen schoon (en schudden geen handen). In de praktijkruimte en directe omgeving nemen we extra hygiënische maatregelen, zoals het meermalen per dag schoonmaken van handcontactpunten zoals deurkrukken.

Bij neusverkoudheid of andere ‘ziekteverschijnselen’ zal een afspraak worden verzet. Dat geldt natuurlijk zowel voor ons als voor u.

Bij twijfel door cliënt of zorgverlener, bijvoorbeeld  i.v.m. de kwetsbaarheid van de persoon, kan een afspraak uitgesteld worden.

We bekijken de situatie van dag tot dag. Mochten de aanwijzingen veranderen, dan passen we dit bericht daarop aan. 

U hoeft zich niet bezwaard te voelen om een afspraak te maken, zo min om een afspraak te verzetten. Gezond verstand is ons devies, met de kennis die ons vanuit het RIVM wordt aangereikt.

T: 0118 234 200

E: info@atherapeuten.nl

Schenge 4, Middelburg

in het gebouw van Zeeland Gezond