Bekkentherapie

Bekkentherapie wordt rechtstreeks vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (onder Oefentherapie / fysiotherapie). Dit heeft geen invloed op het verplichte eigen risico. Een behandeling duurt een half uur en vindt eens per week plaats. Het aantal behandelingen dat nodig is varieert van vier tot zes keer. U kunt voor Bekkentherapie terecht in Middelburg en in Vlissingen (zie adressen onderaan de pagina).

Bent u zwanger, zwanger geweest of in de overgang? Dit zijn typisch de momenten waarop bekkenpijn begint.

Hormonen…..zucht.

Maar ook bij mannen kunnen bekkenproblemen aanwezig zijn.
Rondlopen met bekkenpijn is in de meeste gevallen niet nodig. Het hoort er niet bij.

Bekkenpijn kunt u voelen in de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen. Soms trekt het ook door naar uw been en kan het pijn geven bij lopen, traplopen, staand sokken aantrekken, in en uit de auto stappen of omdraaien in bed.

Bij Akkerman Therapeuten krijgt u een gericht onderzoek of de klachten daadwerkelijk uit het bekken komen of dat er misschien pijn vanuit de aangrenzende gewrichten, de heupen of de onderrug, de oorzaak is.
Indien de klachten spontaan zijn begonnen na bijvoorbeeld een misstap of een trauma dan kan het nodig zijn om uw gewrichten te corrigeren.

at bekken

Op deze afbeelding is het effect van gespannen spieren te zien. Het kruisje is de spierknoop ofwel de verhoogde spanning in de spier. Het rode, is het gebied waar de pijn nog meer gevoeld kan worden.

Als klachten al langer bestaan kan het zijn dat de spieren rondom het pijngebied behoorlijk hard moeten werken om de boel vast te zetten. Ook dit geeft pijn.
Dan kan het helpen om met behulp van dry needling en/of oefeningen ervoor te zorgen dat de spieren weer in balans komen. Alleen dan kunnen zij weer optimaal hun werk doen. U kunt ze weer ontspannen en daardoor ook weer efficiënt aanspannen.

Pijn aanpakken vanuit de gewrichten en de spieren is in veel gevallen een gouden combinatie. De gewrichten laten bewegen zoals ze voor de pijn gedaan hebben en de spieren laten doen waarvoor ze zijn gemaakt.

Dus blijf niet rondlopen met die pijn
Kom naar Pieter en Marjolein

Heeft u pijn aan uw stuitje bij het langdurig zitten of bij het opkomen uit zit?

Oorzaak van deze klacht is vaak een trauma, bijvoorbeeld een  val op de billen of tijdens de bevalling.  Het onderste stukje van het heiligbeen, het stuitje komt scheef en/of gedraaid te staan.  Dit geeft aanzienlijke pijn en problemen bij het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden.

Het corrigeren van het stuitje gebeurd van buitenaf en is daardoor niet vervelend of pijnlijk om te ondergaan.  Er is zijn dus geen inwendige technieken nodig! Bij de behandeling van het stuitje gaat vaak niet alleen om het stuitje. Vaak zijn de  lokale spieren rondom het stuitje zeer gespannen. We geven u ook tips en adviezen hoe u kunt ontspannen in het gebied van uw stuitje en hoe u het kunt toepassen in uw dagelijkse bezigheden

Urine- incontinentie bij vrouwen (en mannen).

Het begint vaak met een klein ongemak, na de bevalling of juist door ouder worden. Het verliezen van een paar druppels urine. Het gebeurt soms al als u lacht, iets optilt of als u hoest. Het kan zelfs al als u de de sleutel in het slot steekt.

Kleine druppels verlies is vaak nog wel op te vangen maar wat nu als het heel vaak  gedurende de dag gebeurt of dat de druppels scheuten worden? Dan wordt het wel erg vervelend en ongemakkelijk. Daar wilt u het liefst vanaf.

Uw dagelijkse handelingen worden er door belemmerd. U gaat misschien alleen ergens naar toe als u zeker weet dat er een wc in de buurt is. Door de angst om urine te verliezen is de neiging er om steeds vaker naar het toilet te gaan. De klachten beïnvloeden u tijdens het werk, het huishouden, tijdens het sporten, maar zeker ook uw sociale leven en seksleven kunnen er onder lijden.

 

Schenge 4
4335 XS Middelburg
(Zeeland Gezond)

Openingstijden:
ma t/m vrij, 9:00 - 18:00

Avond en weekend:
don, 19:00 - 22:00
zat, 9:30 - 12:30
(ES Manuele Therapie)

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk
(landgoed Rijckholt)

Openingstijden:
vrijdag, 13:00 - 18:00
(ES Manuele therapie)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen
(Het Beweegpunt)

Openingstijden:
dinsdag, 9:00 - 18:00
donderdag, 9:00 - 18:00