Bekkentherapie

Bekkentherapie wordt rechtstreeks vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (onder Oefentherapie / fysiotherapie). Dit heeft geen invloed op het verplichte eigen risico. Een behandeling duurt een half uur en vindt eens per week plaats. Het aantal behandelingen dat nodig is varieert van vier tot zes keer. U kunt voor Bekkentherapie terecht in Middelburg en in Vlissingen (zie adressen onderaan de pagina).

Bent u zwanger, zwanger geweest of in de overgang? Dit zijn typisch de momenten waarop bekkenpijn begint.

Rondlopen met bekkenpijn is in de meeste gevallen niet nodig. Het hoort er niet bij. Bekkenpijn kunt u voelen in de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen. Soms trekt het ook door naar uw been en kan het pijn geven bij lopen, traplopen, staand sokken aantrekken, in en uit de auto stappen of omdraaien in bed.

Met bekkentherapie komen de spieren weer  in balans en kunnen ze optimaal hun werk doen. U kunt ze beter ontspannen en efficiënt aanspannen.

Indien nodig of gewenst kan met Manuele therapie ES uw gewrichten worden gecorrigeerd. Vaak is één behandeling voldoende.

Daarnaast krijgt u praktische adviezen om de dagelijkse bezigheden te vergemakkelijken, zoals het opstaan uit bed of stoel, omdraaien in bed, liggen, zitten, staan enz. Wij kunnen U leren wat u het beste kan doen of juist niet. Wij helpen u om de pijn onder controle te krijgen.

Vanaf de eerste behandeling zal u direct minder pijn ervaren. Het wordt meteen veel makkelijker om je dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier uit te voeren.

at bekken

Op deze afbeelding is het effect van gespannen spieren te zien. Het kruisje is de spierknoop ofwel de verhoogde spanning in de spier. Het rode, is het gebied waar de pijn nog meer gevoeld kan worden.

 

Het stuitje of staartbeen

Heeft u pijn aan uw stuitje bij het langdurig zitten of bij het opkomen uit zit?

Oorzaak van deze klacht is vaak een trauma, bijvoorbeeld een  val op de billen of tijdens de bevalling.  Het onderste stukje van het heiligbeen, het stuitje komt scheef en/of gedraaid te staan.  Dit geeft aanzienlijke pijn en problemen bij het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden.

Het corrigeren van het stuitje gebeurd van buitenaf en is daardoor niet vervelend of pijnlijk om te ondergaan.  Er is zijn dus geen inwendige technieken nodig! Bij de behandeling van het stuitje gaat vaak niet alleen om het stuitje. Vaak zijn de  lokale spieren rondom het stuitje zeer gespannen. We geven u ook tips en adviezen hoe u kunt ontspannen in het gebied van uw stuitje en hoe u het kunt toepassen in uw dagelijkse bezigheden

 

Urine- incontinentie bij vrouwen

Het begint vaak met een klein ongemak, na de bevalling of juist door ouder worden. Het verliezen van een paar druppels urine. Het gebeurt soms al als u lacht, iets optilt of als u hoest. Het kan zelfs al als u de de sleutel in het slot steekt.

Kleine druppels verlies is vaak nog wel op te vangen maar wat nu als het heel vaak  gedurende de dag gebeurt of dat de druppels scheuten worden? Dan wordt het wel erg vervelend en ongemakkelijk. Daar wilt u het liefst vanaf.

Uw dagelijkse handelingen worden er door belemmerd. U gaat misschien alleen ergens naar toe als u zeker weet dat er een wc in de buurt is. Door de angst om urine te verliezen is de neiging er om steeds vaker naar het toilet te gaan. De klachten beïnvloeden u tijdens het werk, het huishouden, tijdens het sporten, maar zeker ook uw sociale leven en seksleven kunnen er onder lijden.

De behandeling

De behandeling begint met informatie over de werking van de blaas en bekkenbodemspieren. Het helpt u te begrijpen waarom u urine verliest.  We helpen u uw bekkenbodemspieren te trainen. U leert uw bekkenbodemspieren te voelen, aan te spannen en te ontspannen. U krijgt tips over de toilethouding en plastechnieken die direct vermindering van uw problemen zorgen. U kunt uw plas reflex weer beheersen en krijgt weer controle over uw plas ritme.

Urine-incontinentie bij mannen

Incontinentie komt ook bij mannen regelmatig voor. Maar liefst 1 op de 5 heeft last van urine verlies.  De oorzaken kunnen uiteenlopend zijn. Er kan sprake zijn van een urineweginfecties of blaasontstekingen, een verslapping van de bekkenbodemspieren of een prostaatproblemen. Maar ook na een operatie aan de urinebuis of na gebruik van een katheter kunnen klachten ontstaan.

Muddy Watersstraat 47
4337 WL Middelburg

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk (Landgoed Rijckholt)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen (Het Beweegpunt)