U staat scheef. Nu nog van de pijn af.

Manuele therapie ES is een totaalbehandeling van alle gewrichten waarbij rekening wordt gehouden met uw lichaamsbouw en uw manier van bewegen.  Niemand is recht, er zijn altijd verschillen tussen links en rechts (beenlengte, schouderhoogte, bekkenhoogte, huidplooien). Dat zegt niets over de oorzaak van pijn (al denken nog velen van wel).

Gewrichten hebben zich van jongs af aan naar dit soort persoonlijke ‘scheefstanden’ gevormd. Verstoringen in onze gewrichten en de klachten die daarvan het gevolg zijn, zoals discusproblemen (hernia), schouder- en elleboogklachten, rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid (tinnitis) etc. reageren positief op de pijnvrije maar trefzekere behandelingen Manuele Therapie ES®.

Voor jong en oud maar ook voor sporters en topsporters is het van het grootste belang dat bewegen in de basis – de keten van onze gewrichten, bijvoorbeeld van de tenen tot en met de eerste nekwervel – zonder stoornissen verloopt zodat (sport)blessures voorkomen worden of worden opgelost. Voor vrijwel elke pijnklacht van het bewegingsapparaat is een gewrichtssturende behandelwijze met respect voor het weefsel van grote invloed. Na uitgebreid onderzoek en individuele bewegingsanalyse worden alle gewrichten geoptimaliseerd. Dit is een voorwaarde voor volledig herstel.

Geen herstel zonder goed werkende gewrichten. Ook bij artrose forse verbetering.

Deze unieke behandelingsvorm staat bekend als de meest voorzichtige vorm van gewrichtsbehandeling en is gebaseerd op het werk van Gerrit van der Bijl sr (1909-1977), grondlegger van de manuele therapie in Nederland. Hij introduceerde de manuele therapie als behandelmethode na jarenlang empirisch en theoretisch onderzoek.

Nadat hij de osteopathie en de chiropractie had bestudeerd (hij verwierf de osteopathische titel ‘DO’ – Doctor of Osteopathy – en ontving de Europese Prijs voor Osteopathische Research’ in 1965) bracht hij met name het ‘manuele’ deel in de praktijk. Reeds toen gaf hij de voorkeur aan de wat zachtere osteopathische behandelingstechnieken boven de agressievere chiropractische ‘adjustments’.

De werkwijze wordt continu gespiegeld aan de wetenschapsgebieden functionele anatomie, morfologie en biomechanica. Het is een op zichzelf staande therapie, dus geen aanvullende vorm van manuele therapie tijdens een fysiotherapeutische behandeling.

De beste behandeling geeft het beste resultaat.

De laatste decennia zijn anderen uit de wereld van de fysiotherapie en de geneeskunst hun, soms hardhandige, werkwijze ook als manuele therapie gaan betitelen. Dit is vanwege de fundamentele verschillen in achtergrondfilosofie, theoriestelsel, onderzoekmethode, behandeltechniek en behandelresultaten onterecht en voor velen verwarrend.

Om de kwaliteit van de therapie zoveel mogelijk te waarborgen op basis van inhoud – en niet van vorm – sluiten de ES-praktijken in Nederland geen contracten met verzekeraars. De vergoeding vindt in de regel dan ook plaats vanuit de alternatieve aanvulling van uw verzekering.

Lees verder over:

Nu van mijn pijn af

Het kan beter met Manuele therapie ES®

Achtergrond werking gewricht, een eenvoudig model

9x zonder pijn

Muddy Watersstraat 47
4337 WL Middelburg

Provincialeweg 2
4494 NA Geersdijk (Landgoed Rijckholt)

Dreesstraat 2
4384 DC Vlissingen (Het Beweegpunt)